banner

frankpop

 

Frankpop: het was super!

jeugdbende golden earring

We hebben Frankpop achter de rug en we kunnen niet anders constateren dan dat het een fantastische avond was. De gitaar stond goed in de spotlight. Er waren zelfs 103 gitaren in de spotlights!

jeugdbende adele

Er waren pure gitaarnummers te horen, zoals Jessa en natrapje van Sacksioni, Classical gas van Tommy Emmanuel, Silvia van Focus, Jessica, (oorspronkelijk van de Allman brothers werd nu enthousiast gespeeld door de Oosterhof boys), the guitar boogie (oude muziek door jonge jongens), Albatros (oude muziek door oude jongens), Canon rock (met een fijne gitaarsolo van Thijn) en Sunday morning riff (geschreven en gespeeld door Maarten en Frank).

Maarten Thijs, Max Kamiel

Een lang gekoesterde wens van Frank ging in vervulling: Thijs speelde na jarenlang aandringen eindelijk een prachtige bassolo.

Thijs Max Thomas

Er was natuurlijk ook ruimte voor een aantal fijne meezingers zoals Girl (natuurlijk gebracht door een groot aantal girls) en Ho Hey (waarbij het publiek ook een belangrijke stem had).

make you feel my love ho hey

De jongste deelnemers hadden een niet onbelangrijk aandeel in de avond. Ze waren zowel voor als na de pauze in grote getale op het podium te zien. Voor de pauze een medley met allerlei bekende thema's zoals bv. de pink panter en na de pauze met I follow rivers van triggerfinger.

Luna MAnon Kiki Sem

Frank en Ivo

Tussen al dit moois door waren er nog pareltjes als Blackbird en To make you feel my love. De avond begon met Imagine, prachtig instrumentaal begonnen door Thomas Oosterhof, waarna de zangers het overnamen.

Nienke, Berry Eva Bo

Thymo jongens

Er was ook ruimte voor het steviger werk. Denk hierbij aan Wake me up when September ends van Green Day en Smoke on the water van Deep Purple. Het dak ging eraf bij The Twilight Zone van the Golden Earring.

golden earring somebody that i used to know

oude jongens jonge jongens

Op deze avond is er ook een crowsurfende gitaar gesinaleerd die de eerste Frankpop Singersongwriters CD kwam brengen, Arjan Otte mocht 'm in naam van alle vrijwilligers in ontvangst nemen.

crowsurfende gitaar Arjan pakt CD

fotosKlik hier voor alle foto's van Frankpop

facebookBezoek de facebookpagina voor reacties en filmpjes ed.

programmaKlik hier voor het volledige programma.

koosfotoKlik hier voor foto's van Koos Ouwens van Frankpop

Frankpop, the guitars only

The guitars only

frankpop the guitars only

Frankpop heeft dit jaar 2013 als motto: the guitars only.
Zijn er dan alleen maar gitaren te horen?

Nee, uiteraard niet. Het aloude Frankpopconcept van een basisband met gitaarspelende en zingende leerlingen blijft gehandhaaft.

Het motto “guitars only” betekent dat we laten horen wat ons heeft geïnspireerd om gitaar te gaan spelen: geweldige liedjes en stoere intro’s, beroemde tokkels en heftige solo’s.
Verder is het zoals altijd, de bekende presentatrice, fijne zangers en zangeressen, evenals de uitzinnige lichtshow en het sfeervolle sterrendoek van Metropool.

De Frankpopband

Frankpop is geen Frankpop zonder de welbekende Frankpopband. Deze band vormt de basis waarop de leerlingen naar hartelust kunnen muziekmaken.

De band bestaat dit jaar uit:Frankpopband

v.l.n.r:John Scheggetman percussie, Thijn Mulder electrisch gitaar, Jeffrey Revet toetsen, Arjan Otte drums, Thijs Oosterhof basgitaar en Frank Meijer

Frankpoprepetities 9 en 16 juni

Het is weer zover, na verschillende repetities met muzikanten en zangers, is het nu, 2 weken voor Frankpop "the guitars only" tijd om met de hele groep te gaan repeteren in basisschool 't Schöppert. Klik hier voor alle informatie en tijdschema van de repetitie op zondag 9 juni.

Kijk onderstaand filmpje om te zien hoe de eerste repetitie op 9 juni is verlopen.