banner

frankpop

 

 

Frankpop 2010

frankpop 2010

Zaterdagavond 17 april stond er weer een lange rij voor de ingang van Metropool. Iedereen wilde de 15-e editie van Frankpop in het nieuwe Metropool meemaken.
De avond werd goed geopend met een klein voorprogramma, en na een korte onderbreking begon het hoofdprogramma met de jeugdbende. Een grote hoeveelheid jeugdige gitaristen speelden klassiekers zoals 'we will rock you' en 'pies op straat sjaak' en als klap op de vuurpijl de uitsmijter 'we are the world'.

Anika en Nina, spelen en presenteren mandy mulder in actie dylan
Rebecca en Lars zingen more than words guus speelt Ryllyn rik zingt we will rock you

Verder waren mooie akoestische nummers te horen zoals 'Gentlemen's exuse me' (van Fish), 'de valse zeeman' en 'Scaborough Fair'. We gingen de pauze in met Mary don't you weep, wat luidkeels door de zaal werd meegezongen.

Pascal zingt mary don't you weep Ilonka, Maarten en Merlin met the man who can't be loved
sjoerd susan, merlin, romee

Na de korte pauze was er o.a. heel classic een blokje golden earring, en een blokje Michael Jackson, waar bij er gedanst werd door de Olympic Dance Force van Mandy Mulder.

Noortje, met op de achtergrond Steven, met just a flirt Olympic dance force danst

Tegen het einde van de avond werd Frank nog gefeliciteerd met z'n 50-e verjaardag en de 15-e Frankpop, er werd nog even voor 'm gezongen.De avond werd zeer toepasselijk afgesloten met Herman Brood's 'Saturday night".

Thijs op contrabas Kamiel en Pascal in Hey Joe sjoerd

Wil je alle foto's zien? klik hier !Voor wie er geen genoeg van kan krijgen:

Frankpopreacties:

Filmpjes van Ineke de Graaf: youtube.com
Foto's van Ed de Graaf: www.mijnalbum.nl
Foto's van Kees Abbenhues: klik hier !
Filmpjes van de jeugdbende van Anita ter Riet: youtube.com

Vooraankondiging

Eindelijk is het dan zover, Hengelo heeft er een prachtig mooi Poppodium bij in het vernieuwde Metropool. Op zaterdagavond 17 april is deze zaal voor ons! Frankpop Classic, dat wil zeggen, Frankpop met een nostalgisch tintje, oude en nieuwe succesnummers, ouderwetse gezelligheid in een nieuwe zaal.
Kom allemaal kijken, luisteren en meezingen op 17 april.

Persbericht Frankpop Classic

Al voor de 15e keer organiseert gitarist Frank Meijer zijn popfestival Frankpop. Hij is bijzonder trots dat dit zal plaatsvinden zaterdagavond 17 april in de Jupilerzaal van het Hengelose popcentrum Metropool.

70 gitaristen, 5 bassisten, 2 violisten, een trompetist, een toetseniste, een drummer, een percussionist, 4 danseressen, 2 presentatrices, 17 zangers en zangeressen, als dat geen feest wordt! In verschillende bezettingen spelen zij de sterren van de hemel, zingen samen met U de mooiste nummers zoals de classic "Dust in the wind" van Kansas maar ook de megahits "Use somebody" van Kings of Leon of "Just a flirt" van Miss Montreal. Instrumentaal is er ook van alles te beleven zoals het virtuoze "Classical Gas" van Tommy Emmanuel. Michael Jackson mag natuurlijk ook niet ontbreken met "Beat it en Billy Jean", waar Mandy Mulder en haar Olympic Dance Force bij zullen dansen. En als ik toch aan het opnoemen ben, moet ik al die jonge kinderen die spelen in de "jeugdbende" en met de zaal "we are the world" zullen doen, niet vergeten, dat wordt zeker bijzonder.

Ooit is Frank Meijer deze avond begonnen om leerlingen die geen bandje hadden samen te laten spelen, samen oefenen en dan een concert voor een volle zaal te laten geven. Een groot succes, want nu zit bijna iedereen in een band, ze treden vaker op en in de loop van de jaren is het muzikale niveau van de avond enorm gestegen. Ook daaromheen is er een ontwikkeling gaande getuige de promofilm van leerling Guus Schuijl (te zien op www.frankmeijer.nl) en de duopresentatie van Anika en Nina.

Frank is ook heel blij met het feit dat SPECIALE GASTEN zoals Mandy Mulder met haar Olympic Dance Force, Maaike en Noortje op viool de avond nog mooier maken.

Bassist Thijs Oosterhof, gitarist Bas Snippert, drummer Arjan Otte en percussionist Maarten Aalbers verzorgen de backline, De zangsectie bestaat uit Tess, Kirsten, Anika, Nienke, Susan, Merlin, Loes, Elsemieke, Noortje, Justin, Kamiel, Pascal, Sjoerd, Luuk, Thymo, Bram en Ivo.

De kaarten á 5 euro voor deze avond zijn te verkrijgen bij Metropool of metropool.nl of aan de zaal op de avond zelf. Voor foto's of you tubefilmpjes van vorige jaren of meer info ga naar www.frankmeijer.nl en bezoek de speciale frankpop-pagina. U bent van harte uitgenodigd op 17 april, de allereerste Frankpop in de nieuwe grote zaal van Metropool(bij het station).

 

 

De achtergrondmuziek, "Gentleman's Excuse me" van Fish, wordt uitgevoerd door Ivo en Frank Meijer. Wil je het hele nummer horen? Klik hier: radiootje

Alles over repetities voor Frankpop Classic 2010

Zondag 11 april: Na twee repeteersessies met alleen de zangers en zangeressen, en twee grote repetities met alle muzikanten is het nu tijd om echt te gaan knallen in Metropool.
Hoe ging het op de laatste repetitie ?: Goed !!

de jeugdbende repeteert Bram zingt, jeugdbende begeleidt hem
Siem druk aan het spelen Thymo, Justin en Bram
2 violisten, Maaike en Erik trompetist Sjoerd Rik zingt en de jeugdbende begeleidt hem

Zondagmiddag 24 januari heeft de eerste singin voor Frankpop Classic 2010 plaatsgevonden in basisschool 't Schöppert. De sfeer zat er goed in en iedereen had lol.....

repetitie